مرحله اول
خرید یک ساز با صدای گوش نواز می باشد انتخاب ساز از اهمیت زیادی برخوردار هست که باعث میشه زمان تمرین صدای درست ساز را بشنویم و انگیزه مان افزایش پیدا کند.
سازهای خوش صدا معمولا کیفیت بهتری دارند و هنگام کوک کردن بسیارآسان تر کوک می شوند در هر صورت ابتدای کار برای خرید ساز شاید تمایل نداشته باشیم زیاد هزینه کنیم
مرحله دوم
خوب اما در این مرحله باید یک آموزشگاه موسیقی پیدا کنیم که اساتید با سابقه ای را دارد پس سعی کنید با اتخاب بک مدرس ساز سنتور یادگیری سنتور را آسان تر کنید.
مرحله سوم
انجام تمرین های تکنیکی ساده و معنادار در ابتدای کار می باشد انجام این تمرینات به بهتر عمل کردن انگشتان و مچ ها کمک می کند و همچنین روشهای مضراب زنی به سیم را تسهیل می کند
فراموش نکنید این تمرینات تنها عملکرد فیزیکی شما را افزایش می دهند که قبل از شروع تمرینات موسیقیایی کلاس آموزش سنتور بسیار حائز اهمیت است.
مرحله چهارم
در شروع آموزشها اگر بتوانیم روزی نیم ساعت وقت بزاریم و تمرین کنیم بعد از حدودا 3 ماه می توانیم اجرای نواختن ساز بصورت ساده اجرا کنیم.
مرحله پنجم(آخر)
در این مرحله ما باید چند فرم موسیقیایی را انتخاب کرده و یاد بگیریم چرا که اگر بخواهیم اجرا یا کنسرتی داشته باشیم این فرم های موسیقیایی شامل: ضربی ، فرود ، آواز و تصنیف بوده که در موسیقی ایرانی بکار برده می شود.